Presentan en Burela O Camiño Gastronómico do Mar, otra forma de peregrinar a Compostela degustando lo mejor de la pesca

 

Presentan en Burela O Camiño Gastronómico do Mar, otra forma de peregrinar a Compostela degustando lo mejor de la pesca

LA VOZ

A MARIÑA

CEDIDA

Son 15 etapas siguiendo la ruta del Camiño Norte y el Camiño Inglés y degustando en cada ruta recetas de pescado elaboradas por los mejores chefs lucenses

07 oct 2023 . Actualizado a las 13:32 h.

El conselleiro do Mar, Alfonso Villares, presentó este sábado en Burela una nueva edición del Camiño Gastronómico do Mar, otra forma de peregrinar degustando lo mejor de la pesca burelense. Villares puso en valor el Camiño Gastronómico do Mar, «que consiste nun roteiro por 15 concellos polos que transcorre unha variante da ruta xacobea que comunica o Camiño Norte e o Camiño Inglés a Compostela. A campaña, que comezará o vindeiro 15 de outubro en Ribadeo, está composta por sete etapas ao final das cales os participantes poderán degustar dúas receitas a base de produtos da lonxa de Burela a cargo da Asociación de Cociñeiros de Lugo».

Esta iniciativa se enmarca dentro de las acciones incluidas en el Plan de Producción y Comercialización de la OPP de Burela «e que contan co cofinanciamento da Xunta de Galicia e do Fondo Europeo Marítimo e de Pesca. Ten como principais obxectivos divulgar e reivindicar o trazado do Camiño do Mar, promocionar as especies capturadas pola frota de altura de Burela cunha selección das principais especies pesqueiras como a pescada do pincho, peixe espada, o rape ou o chicharro así como exaltar hábitos de vida saudables como son a práctica de deporte e manter unha dieta equilibrada».

Es una iniciativa de la OPP de Burela y de la Asociación Amigos del Camino del Mar.


Nota de prensa de la La Voz de Galicia


Comentarios

Entradas populares de este blog

El Camino del Mar ya es ruta oficial a Santiago de Compostela

25 años del Camino del Mar

El Camino del Mar en la TVG.